Kai žmonės vaidino Dievą...!

Kai žmonės vaidino Dievą...!

Kai žmonės vaidino Dievą...!

KONKURSAS  

Atsakykite į klausimą ir laimėkite pakvietimą (2 asmenims) į spektaklį.

Kokio teatro aktoriai vaidina spektaklyje „Kai žmonės vaidino Dievą...“?

A. Viniaus kamerinio teatro

B. Valstybinio Vilniaus mažojo teatro

C. Jaunimo teatro

Atsakymo variantą siųskite el. paštu konkursas@skrastas.lt . Parašykite savo vardą, pavardę bei gyvenamąją vietą. Su laimėtojais bus susisiekta elektroninių paštu.

Kai žmonės vaidino Dievą...!

TRAGIKOMEDIJA. Vienos mergaitės istorija pagal F. Goodrch, A. Hackett ir V. Kesselman pjesę „Anos Frank dienoraštis“. Istorija žmogiškumui ir meilei atminti. Režisieriai: Alicia Gian (JAV), Marius Mačiulis.

1942-iais metais Ana Frank rašė savo dienoraštyje: „Man atrodo, kad trylikametės mergaitės pamąstymai bus niekam neįdomūs.“ Ji labai klydo. Jaunos žydų mergaitės dienoraštis, parašytas Antrojo pasaulinio karo metais, buvo išverstas į 60 skirtingų kalbų, sukurta keletas kino filmų, statomi teatro spektakliai. „Anos Frank dienoraštis“ tapo labiausiai skaitoma knyga po Biblijos.

20 a. kai kurie žmonės nusprendė vaidinti dievus. Jie nutarė, kad „vieni verti gyventi, o kiti turi mirti“. Naciai taip isijautė į šį vaidmenį, kad „dieviškose“ mirties stovyklose kruopščiai buvo nužudyta 10 mln. žmonių.Trylikametė Ana Frank ir dar septyni „neverti gyventi“ dvejus metus slapstėsi palėpėje įrengtoje slėptuvėje Amsterdame. Vieną vakarą Ana visų paklausė:

- O ką veiktumėte, jeigu jus išvaduotų?

Vienas per kitą jie pradėjo kalbėti:

- Norėčiau nueiti į filmą. Vesterną.

- O aš pirmiausia nueičiau pas Berghofus ir nusipirkčiau kreminio pyrago ir net nesiderėčiau.

- Pirmiausia užsisakyčiau puodelį juodos kvapnios kavos...

- Vonia. Karšta vonia. Gulėčiau ten ilgai ir mėgaučiausi.

- O mes su dukromis eitume prie jūros. Ir praleistume ten visą dieną... Ana pasakė:

- Grįžčiau į mokyklą pas draugus ir, labai tikiuosi, kad į mane žiurėtų kaip į paprastą mergaitę, o ne vien tik kaip į žydaitę.

Vaidinantys dievus, Aną ir kitus septynis besislaptančius palėpėje, surado likus mėnesiui iki išvadavimo...

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas: „Paprastai neturiu tiek laiko, kad pažiūrėčiau visus Vilniaus teatrų spektaklius ir po pirmos dalies tenka išeiti. Bet šį kartą liksiu. Juk čia spektaklis apie žmones...“

Vaidina: Ana Frank – Sima Tarvydaitė, Otto Frankas – Ridas Jasiulionis, Edita Frank – Vaiva Markelytė, Margo – Indrė Jaraitė ir kiti.

Spektaklis „Kai žmonės vaidino Dievą...“ 2012 m. vasario 8 d. 18 val. Šiaulių kultūros centre. Bilietus galima įsigyti Bilietai.lt kasose ir Šiaulių kultūros centro kasoje.

Devyni Vilniaus Kamerinio Teatro aktoriai naujausiame savo spektaklyje pasakoja vienos mergaitės istoriją apie viltį, meilę ir mirtį. Nuotraukoje pagrindinio vaidmens atlikėja SimaTarvydaitė.